La Chouette de Beau Marais

Blanc de Noirs (Pinot Noir & Meunier)

Méthode Traditionnelle vinifié en vieux barriques. Millésimé 2021, 12 maanden sur lattes, extra brut.
Ongefilterd en gedegorgeerd zonder toevoeging van sulfiet.
Een mooie mousserende wijn met fruit en body die als aperitief kan geschonken worden maar ook de power heeft om een maaltijd te begeleiden!

 

Pas Noir

Pas Noir

Pinot Noir & Meunier - Blanc de Noirs.

Atypisch kan je deze noemen want je komt hem niet veel tegen als ‘stille wijn’! Deze drijft echt op zijn fruit waardoor een kortere passage van 3 maanden op oude barriques is toegepast. Frisse en strakke witte wijn.

Le Lapin de Beau Marais

Le Lapin de Beau Marais

Chardonnay - Pinot Blanc - Pinot Gris

Assemblage van hoofdzakelijk Chardonnay en Pinot Blanc met aanvulling van een kleiner percentage Pinot Gris.  

Elevage en vieux barriques gedurende 7 maanden.

De power van de Chardonnay en het smeuïge van de Pinot Blanc met verfrissing van het geheel en het opkrikken van het fruit door de Pinot Gris. Het maakt van deze assemblage een complex geheel met een mooie ondersteuning door de opvoeding op barrique. Toepassing van oude barriques zorgt voor een mooie integratie van het hout. 

Le Canard de Beau Marais

Le Canard de Beau Marais

Chardonnay - Zweigelt - Barrique

Assemblage van 70% Chardonnay en 30% Zweigelt. Elevage en vieux barriques gedurende 7maanden.

De power van de chardonnay gecombineerd met het fruitige karakter van de zweigelt maakt deze wijn breed inzetbaar. Een mooi integratie van het hout ondersteunt de wijn zonder dominant te worden.

Dieu Merci de Beau Marais

Dieu Merci de Beau Marais

Chardonnay en de diverse Pinot-rassen

Een goddelijke wijn met een enorme complexiteit! Verschillende jaargangen van Chardonnay en de diverse Pinot-rassen. Verschillende vinificatieprocessen en opvoeding op oude barriques maken deze wijn supercomplex! De naam voor deze wijn was snel gekozen! Gestart in 2014, eerste botteling in 2020! Een limited edition, een unicum om te drinken…

Le Sanglier de Beau Marais

Le Sanglier de Beau Marais

Pinot Noir & Meunier rood

Elevage en vieux barriques gedurende 8 maanden.

De koning in rood, die buitengewoon tot zijn recht komt op zijn noordergrens! Een explosie van rood fruit, kersen, krieken,... met een prachtige aciditeit waar Pinot Noir & Meunier zo kenmerkend voor zijn. De houtopvoeding op oude barriques zorgt voor een mooie ondersteuning & body zonder dat het de bovenhand neemt. Finesse en elegantie ten top!

Cheval Noir

Cabernet Cortis - Cantor - Noir

Elevage en vieux barriques gedurende 15 maanden.

De naam dekt de lading: edel met een intense donkere kleur! Cabernet Sauvignon gekruist met andere druiven om in België een volle intense rode wijn te kunnen maken. Opgevoed gedurende 15 maanden op oude franse barriques heeft deze wijn de volheid en kracht om te combineren met een mooi stukje vlees. Het behoud van een mooie fraïcheur dankzij onze cool climate regio zorgt ervoor dat de wijn geen alcoholbom wordt, een voordeel waarvoor het Zuiden ons benijdt! Op dronk, maar ook een mooi bewaarpotentieel!

Monokini Blanc

Monokini Blanc

Vin Nature van Chardonnay met kleinere delen Pinot Noir & Meunier.

Spontane alcoholische & malolactische vergisting door autochtone gisten uit onze wijngaard en cuverie. Een maagdelijke wijn zonder menselijke ingrepen of toegevoegde producten en dus ook geen toevoeging van sulfiet!  Uiteraard is deze wijn dan ook ongefilterd... Het is een strakke, frisse, frivole witte wijn met een mooie aciditeit, mineraliteit en een lange afdronk. Puur natuur in je glas!

Tjin Tjin

Tjin Tjin

Gemaakt van de persresten van Chardonnay, Pinot Noir & Meunier. Elevage en cuve.

De aroma’s van de druiven geven een sensuel distillaat die mooi combineert met de Mediterranean tonic van Fever Tree. De finishing touch met plaatselijke & mediterrane kruiden zorgt voor dit mooie huwelijk. Werk uw Tjin Tjin af met wat rode en zwarte verse besjes en/of doormidden gesneden druifjes, een ijsblokje erin en begin te genieten… Een absolute verademing in de wijde wereld van de distillaten!