Le Sanglier de Beau Marais

Le Sanglier de Beau Marais

100% Pinot Noir rood

Elevage en vieux barriques gedurende 8 maanden.

De koning in rood, die buitengewoon tot zijn recht komt op zijn noordergrens! Een explosie van rood fruit, kersen, krieken, … met een prachtige aciditeit waar Pinot Noir zo kenmerkend voor is. De houtopvoeding op oude barriques zorgt voor een mooie ondersteuning & body zonder dat het de bovenhand neemt.

Le Renard de Beau Marais

Le Renard de Beau Marais

100% Chardonnay

Elevage en vieux barriques gedurende 6 maanden.

De koning van het Noorden in wit! Mineraliteit en wit fruit zijn zeer duidelijk aanwezig en de voor onze streek zo typische mooie zuren geven deze wijn een mooie lengte. De houtopvoeding op oude barriques zorgt voor een mooie ondersteuning & body zonder dat het de bovenhand neemt.

Blanc de Blancs de Beau Marais BDB

Blanc de Blancs de Beau Marais BDB

100% chardonnay. Méthode traditionnelle vinifié en cuve.

Millésimé 2016, 24 maanden sur lattes, extra brut. Fris, strak, citrus zoals een blanc de blancs moet zijn! Een dosage van slechts 3 gram geeft een perfect evenwicht in deze knaller!

 

La Chouette de Beau Marais

Blanc de Noirs (Pinot Noir & Meunier)

Méthode Traditionnelle vinifié en vieux barriques. Millésimé 2018, 12 maanden sur lattes, brut.
Geen enkele filtering of klaring van deze wijn, puur natuur!  Een mooie mousserende wijn met fruit en body die als aperitief kan geschonken worden maar ook de power heeft om een maaltijd te begeleiden!

 

Cuvée de Beau Marais CBM

Cuvée de Beau Marais CBM

Een cuvée van Chardonnay, Pinot Noir & Meunier.

Méthode traditionnelle vinifié en cuve.  Millésimé 2016, 24 maanden sur lattes, non dosé.
Een volle mousserende wijn met mooi fruit die we bewust ongedoseerd brengen om de puurheid te behouden.  Voor de ‘pur sang’ liefhebber!

Pas Noir

Pas Noir

100% Pinot Noir - Blanc de Noirs.

Elevage en vieux barriques gedurende 3 maanden .
Atypisch kan je deze noemen want je komt hem niet veel tegen als ‘stille wijn’!  Maar daar houden wij wel van…  Deze drijft echt op zijn fruit waardoor een kortere passage op barrique is toegepast.

Rosé DT

Rosé DT

Cuvée van Pinot Noir & Meunier. Vinifié en cuve.

Laat de zomer maar komen!  Het fruit ontploft als het ware in je neus!  De 2 gebruikte druivenrassen staan er dan ook voor bekend en het fruit is door de temperatuurgecontroleerde vergisting helemaal bewaard gebleven.  Neem daar een mooi zuurtje bij en de zon begint vanzelf te schijnen!

 

Ceci n’est pas une Grappa

Ceci n’est pas une Grappa

Gemaakt van de persresten van Chardonnay, Pinot Noir & Meunier. Elevage en vieux barriques.

Het zo typische aroma van rood fruit voor Pinot Noir & Meunier primeert in de neus, gevolgd door een vleugje citrus van de Chardonnay met een mooie ondersteuning van een lichte vanilline van het vat.  Een lichtvoetige Eau de Vie perfect om de maaltijd mee af te sluiten!
 

Ceci n’est pas un Gin

Ceci n’est pas un Gin

Gemaakt van de persresten van Chardonnay, Pinot Noir & Meunier. Elevage en cuve.

De aroma’s van de druiven geven een sensuele gin die mooi combineert met de Mediterranean tonic van Fever Tree.  De finishing touch met plaatselijke & mediterrane kruiden zorgt voor dit mooie huwelijk.  Werk uw G&T af met wat rode en zwarte verse besjes en/of doormidden gesneden druifjes, een ijsblokje erin en begin te genieten… Een absolute verademing in de wijde wereld van de gins!

Les Hirondelles de Beau Marais

Les Hirondelles de Beau Marais

100% Pinot Meunier vinifié en cuve inox - Stille rosé wijn.

Laat de zomer maar komen! Het fruit ontploft als het ware in je neus! Door de temperatuurgecontroleerde vergisting is het fruit helemaal bewaard gebleven.  Geuren van rode besjes, kersen, krieken,... En ook in de mond zet dit mooie fruit zich door…  Neem daar een mooi zuurtje bij en de zon begint vanzelf te schijnen!

 

Dieu Merci de Beau Marais

Dieu Merci de Beau Marais

Chardonnay - Pinot Noir - Pinot Meunier

Een goddelijke wijn met een enorme complexiteit! Verschillende jaargangen van Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier.  Verschillende vinificatieprocessen en opvoeding op oude barriques maken deze wijn supercomplex! De naam voor deze wijn was snel gekozen! Gestart in 2014, eerste botteling in 2020! Een limited edition van maar 500 flessen per jaar, een unicum om te drinken…

Le Mouton de Beau Marais

Le Mouton de Beau Marais

100% chardonnay. Méthode traditionnelle vinifié en vieux barriques. Millésimé, 12 maanden sur lattes, extra brut.

Fris, strak, citrus zoals een blanc des blancs moet zijn! Een dosage van slechts 3 gram geeft een perfect evenwicht in deze knaller!